• Current Status of the Red King Crab (Paralithodes camtchaticus) and Snow Crab (Chionoecetes opilio) Industries in Norway 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Voldnes, Gøril; Whitaker, Ragnhild; Kvalvik, Ingrid; Vang, Birthe; Solstad, Runar Gjerp; Thomassen, Marte Renate; Siikavuopio, Sten Ivar (Journal article, 2017)
    • Effekt av vanntemperatur på overlevelse, adferd og oksygenforbruk hos snøkrabbe (Chionoecetes opilio) 

      Siikavuopio, Sten Ivar; Whitaker, Ragnhild; Olsen, Stein Harris; Thesslund, Tina; Hustad, Anette; Mortensen, Atle (Research report, 2016)
      Hovedmålet med dette prosjektet har vært å fremskaffe ny kunnskap om riktig temperaturbetingelser for transport og levendelagring av snøkrabbe. Våre undersøkelser viser at snøkrabbe krever lavere vanntemperaturer enn ...
    • Høyverdiskaping fra hvitfisk restråstoff 

      Arnesen, Jan-Arne; Vang, Birthe; Albrektsen, Sissel; Whitaker, Ragnhild (Nofima rapportserie, Research report, 2017)
      Torskehoder og torskerygger fra hvitfisk filetering på Myre havbruk ble hydrolysert og vannfasen ble tørket og analysert. Prosjektet ble gjort for å vurdere bruk av prosessert restråstoff til humant konsum. Torskerygger ...
    • Integrering av infrastruktur for kontinuerlig hydrolyse ved Biotep - Sluttrapport 

      Whitaker, Ragnhild; Aarøen, Sverre; Djupevåg, Olav Asle; Sandnes, Kjartan (Nofima rapportserie, Research report, 2017)
      Denne rapporten beskriver installering og integrering av infrastruktur for å utføre kontinuerlig hydrolyse ved Biotep. Flere enheter har blir installert og integrert inn i eksisterende infrastruktur, CIP og elektronisk ...
    • Levendelagring av snøkrabbe (Chionoecetes opilio) – effekt av individtetthet og fôring på overlevelse og skade 

      Siikavuopio, Sten Ivar; Olsen, Stein Harris; Whitaker, Ragnhild; James, Philip; Evensen, Tor Hatten; Mortensen, Atle; Olsen, Bjørn Ronald (Research report, 2016)
      Kunnskap om optimal individtetthet under levendelagring av snøkrabbe er mangelfull. Hensikten med forsøkene i dette prosjektet var å teste ut hvilken effekt ulike individtettheter under levendelagring har på overlevelse ...
    • Mikroalger i fôr, ny løsning for å redusere lusepåslag på laks – Faglig sluttrapport 

      Hustad, Anette; Vang, Birthe; Eilertsen, Hans Christian; Siikavuopio, Sten Ivar; Sæther, Bjørn-Steinar; Svalheim, Ragnhild Aven; Hansen, Espen Holst; Svenning, Jon Brage; Kousoulaki, Katerina; Whitaker, Ragnhild (Nofima rapportserie, Research report, 2020)
      I dette prosjektet har vi testet ut en hypotese om at ved å erstatte vegetabilske oljer i fôr til oppdrettslaks med marine oljer, vil man kunne redusere lusepåslag hos laks. Vi har fôret laks med fire ulike fôr, der ...
    • Prototype produksjon og markedstesting av proteinpulver fra torsk (Go BIG) 

      Vang, Birthe; Lian, Kjersti; Reinholdsen, André; Whitaker, Ragnhild (Nofima rapportserie, Research report, 2020)
      Myre Havbruk og Nofima ønsket sammen å videreføre et prosjekt som ble utført av Nofima og Myre Havbruk i 2016 der proteinpulver fra torskerygger og hoder ble utviklet. Proteinpulveret fra torskerygger er spesielt godt ...
    • Seafood from Norway - Food safety 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Siikavuopio, Sten Ivar; Whitaker, Ragnhild (Journal article, 2016)
    • Valorization of Proteins from Co- and By-Products from the Fish and Meat Industry 

      Aspevik, Tone; Oterhals, Åge; Rønning, Sissel Beate; Altintzoglou, Themistoklis; Wubshet, Sileshi Gizachhew; Gildberg, Asbjørn; Afseth, Nils Kristian; Whitaker, Ragnhild; Lindberg, Diana (Peer reviewed; Journal article, 2017)
    • Valorization of Proteins from Co- and By-Products from the Fish and Meat Industry 

      Aspevik, Tone; Oterhals, Åge; Rønning, Sissel Beate; Altintzoglou, Themistoklis; Wubshet, Sileshi Gizachhew; Gildberg, Asbjørn; Afseth, Nils Kristian; Whitaker, Ragnhild; Lindberg, Diana (Journal article; Peer reviewed, 2017)
      Large volumes of protein-rich residual raw materials, such as heads, bones, carcasses, blood, skin, viscera, hooves and feathers, are created as a result of processing of animals from fisheries, aquaculture, livestock and ...